Corpuri de iluminat (lustre, aplice)

  • de
Corpuri de iluminat

Plecam de aceasta data de la premisa ca iti doresti un apartament cu 2 camere si ai gasit unul dar sistemul de iluminat (lustrele) fie nu merg fie nu iti plac. Te-ai gandit anterior cat ar putea sa coste schimbarea lor?

Sa presupunem ca instalatia electrica este ok si nu trebuie intervenit in niciun fel asupra ei, ca ai cate 2 aprinderi pe camera (comutatoare) si de dragul arogantei ca ai deja cateva 1-2 circuite cap sacara prin casa 😊

Un corp de iluminat (lustra) poate pare ieftin in prima instanta dar cand intervin criteriile, in primul rand partenera, ea se ocupa de alegeri, ori notiunea de frumos pe care nu o vom dezbate, costul creste putin. Luam drept exemplu un apartament cu 2 camere, cu 2 holuri unul mi si unul mare, bucatarie si balcon. In holul mic, de regula se monteaza 1-2 aplice cu rol decorativ, fiind mic nu avem nevoie de o lumina asa puternica, asta daca nu are deja partenera o oglinda mare acolo 😊 (nu luam in calcul apartamentele cu hol de 20mp) cost aprox. 100-200 ron. Bucataria necesita o iluminare ceva mai buna decat holul mic dar nici aici nu vom face abuz, am luat in calcul un corp dragut cu 2 becuri, cost aprox. 200. Camera de zi necesita ceva simultan decorativ cat si cu putere luminoasa mare, aici am luat in calcul o lustra draguta cu 4-5 becuri, cost aprox. 300-500 ron. Holul 2 se doateaza cu acelasi tip de iluminat ca si cel mare. Baia necesita o iluminare medie ca si putere, chiar daca este mic acolo se realizeaza cele mai importante procese, machiajul si lepadarea de barba 😊.

Dormitorul beneficiaza si el  de o atentie mai mare, aici am luat in calcul o lustra cu 3 becuri, cost aprox. 250-400 ron. Balconul reprezinta fie spatiul de depozitare inexistent la interior fie spatiul de relaxare. Am calculat aici un corp de iluminat directional, pentru a schimba directia luminii, de aprox. 100-200 ron. In plus fata de cele enumerate mai sus aven nevoie de becuri 13x15ron (pret mediu/led/Philips) 200 lei si nu in ultimul rand manopera pentru instalare care este in medie 50-70 ron/ bucata. Totalul este de minim 1250 ron (lustre + becuri) chiar 2000 daca nu ne putem abtine cand ne place ceva dragut + 400 instalarea lor, avem nevoie de un minim de 1650ron.

Data viitoare cand doriti sa achizitionati corpuri de iluminat sa aveti in vedere aspectele de mai sus.

Afla de ce este mai sigur sa apelezi la un consultant tehnic,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.