Sari la conținut

Obiectele sanitare

  • de
Obiecte sanitare

La prima vedere, cand este prezentata o locatie de catre un agent imobiliar de multe ori se omite investigarea atenta a obiectelor sanitare in speta cada, chiuveta, vas WC, si nu in ultimul rand caloriferele. Acestea nu trebuie sa fie neaaparta vechi pentru a ceda sau a functiona defectuos ci pot fi si de o calitate slaba.

Multi vad tot felul de oferte si considera ca acestea nu sunt scumpe de inlocuit. Haideti sa facem impreuna un exercitiu de costuri in care am cumparat un apartament cu 2 camere si constatam ca fie nu functioneaza ok, fie sunt murdare in asa maniera incat nu mai pot fi curatate corespunzator, ori nu consideram sanitar sa le pastram.

Pentru schimbarea lor avem din start pretul de achizitie, care de cele mai multe ori nu este final; exemplu: WC-ul nu are in pachet racord de scurgere, racord de alimentare si sistem de fixare in pardoseala, chiuveta nu are racord de scurgere si nici sistem de fixare, cada nu are scurgerea inclusa si de cele mai multe ori nici masca (daca optam pentru o cada din fibra de sticla). Asadar costuri: cada aprox. 800 ron la care adaugam si un sistem de scurgere decent 100ron, bateria cu putin noroc gasim un pachet (cada-lavoir-para dus) de la un brand bun 700ron, vasul de WC fie ca optam pentru unul cu bazinul pe perete 200-300ron fie ca dorim unul cu bazinul din ceramica 300-700ron nu scapam nici aici de o cheltuiala.

In total avem un buget minim de 2000 iar unul maxim de 3000 (fara sa luam in calcul snobismul) la care adaugam manopera, in functie de complexitate de la 700 la 1500ron si inca 200 ron pentru 1-2 robineti si silicon sanitar. Am ajuns cu usurinta la 3000-5000ron.

Concluzia, nu neglija obiectele sanitare atunci cand evaluezi un apartament. App. aceste calcule sunt aproximative, nu se aplica tuturor.

Cel mai sumplu este sa apelezi la un expert tehnic imobiliar, ce coincidenta ca noi chiar asta facem si pentru o suma derizorie comparativ cu cheltuielile ce pot fi generate din neatentie la achizitionarea unui apartament sa stai linistit ca ai facut alegerea corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *