Sari la conținut

Verificare pereti si tavane

  • de
Huma pe pereti si tavane

Cum verificam peretii si tavanele unui spatiu, atat rezidential (apartament / casa) cat si comercial (birouri / spatii vanzari / showroom) si ce presupune acest proces?

Acordam o atentie sporita atat peretilor din incaperi cat si tavanelor. Suntem atenti in prima instanta sa nu avem probleme mai grave, infiltratii de apa sau de structura (analizam peretii cu un dispozitiv special de masurare a umiditatii si ulterior studiem atat structura la interior, documentele prezentate de proprietar, anul constructiei cat si structura interioara).

Ulterior stabilirii aspectelor anterioare trecem la finisaje, calitatea lor cat si starea in care se afla la momentul analizei. Aici este mult de discutat dar pe scurt ne intereseaza in primul rand sa nu fie prezente materiale ce necesita indepartare (ex: huma) si evaluam daca peretii si tavanele sunt curate sau necesita o igienizare (aplicarea a 1 sau 2 straturi de vopsea acrilica / lavabila) ori mici reparatii sau fisuri normale pentru anul constructiei.

Sunt aspecte ce ne intereseaza foarte mult, atat ca si costuri de reparare / renovare cat si ca durata de timp. Raportul rezultat in urma analizei, in categoria pereti si tavane trebuie sa cuprinda toate aceste detalii.

Nu este ieftin sa igienizam o locatie, nu atat de ieftin precum spun unele voci pe internet. Un pret mediu pentru zugravirea unui apartament, cu mici reparatii <1% (defecte optice, exfoliere, fisuri) este situat intre 19 – 23 ron cu materiale incluse (in functie de culoare si complexitate) pentru un apartamen mobilat.

Daca luam in calcul ca si suprafata un apartament de 2 camere/60mp utili, acesta are cu aproximatie, desfasurat (pereti si tavane) aprozimativ 200mp, inmultit cu un pret mediu de 20 ron ajungem cu brio la 4000 lei. Am luat in calcul aici o suprafata medie si efectuarea lucrarilor cu o companie specializata ce ofera si garantie, cu utilaje si personal calificat.

Rezumat, cand peretii si tavanele nu sunt tocmai ok, adaugati la bugetul de renovare aproximativ 1000 Euro 😊

Pentru a evita aceste aspecte, necunoscute initial, cel mai sigur este sa apelezi la un consultant tehnic imobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *