Sari la conținut

Verificare pardoseala apartamente

  • de
consultant imobiliar, acte vanzare cumparare casa, taxe notariale cumparare casa, acte necesare vanzare cumparare casa cu teren, acte necesare cumparare casa, cumpar apartament bucuresti, cumparare apartament bucuresti, pasi cumparare apartament, taxe cumparare apartament, taxe notar cumparare apartament, procedura cumparare apartament cu ipoteca, acte necesare cumparare apartament, antecontract vanzare cumparare apartament nou, cat costa actele de vanzare cumparare casa, expertiza tehnica apartament, acte vanzare cumparare apartament, achizitie apartament pe firma 2020, acte necesare pentru vanzare cumparare casa la tara, cat costa un contract de vanzare cumparare casa la notar, cost acte vanzare cumparare casa, onorariu notar cumparare casa, acte cumparare casa, contract vanzare cumparare casa, cumparare apartament, precontract vanzare cumparare casa, taxe notariale achizitie apartament, taxe notariale cumparare apartament, acte cumparare apartament, acte necesare vanzare cumparare apartament, cat costa acte vanzare cumparare casa, contract vanzare cumparare apartament, verificare apartament, consultant tehnic constructii, costuri achizitie apartament, costuri cumparare apartament, cumparare casa de la primarie, cumparatori apartamente, documente necesare cumparare apartament, eliberare duplicat contract vanzare cumparare apartament, ghid cumparare apartament, taxa notariala cumparare apartament, tepe cu antecontract de vanzare cumparare casa, vânzare cumpărare casa fără acte, act vanzare cumparare casa, acte necesare cumparare casa cu teren, cat costa actele de vanzare cumparare apartament, cat costa o expertiza tehnica apartament, cat costa un act de vanzare cumparare casa, cereri cumparare casa bucuresti, comision notar vanzare cumparare apartament

Cum verificam pardoseala unui spatiu si ce implica acest proces?

Nu de multe ori pardoseala este neglijata, tecuta cu vederea, cu toate ca aceasta poate aduce costuri mari, suplimentare bugetului de achizitie.

Analizam atent planeitatea acesteia, daca nu este uniforma vor aparea probleme la stratul final de placare, fie ca este parchet laminat sau parchet masiv ori gresie. De cele mai multe ori in camere este utilizat parchetul laminat, acesta (asa cum precizeaza producatorul in cele mai multe cazuri) trebuie montat pe suprafete ce nu au o abatere mai mare de 2mm/rigla de 2ml.

Ce inseamna asta, ca sub nicio forrma nu ne putem baza pe folia din substrat de la instalarea parchetului pentru compensarea denivelalilor mai mari de 2mm. In acest caz trebuie remediate imperfectiunile cu sapa autonivelanta. Inlocuirea parchetului laminat poate presupune un cost destul de mare daca nu suntem atenti la cumpararea unui spatiu. Facem impreuna un exercitiu de costuri sa vedem cat costa mai exact pentru o suprafata ce are parchetul lamiant uzat si planeitate indoielnica.

Trecem la demontarea parchetului vechi, acest proces costa in jur de 5-10 ron/mp, ulterior la masurarea planeitatii si corectarea imperfectiunilor 15-50 ron/mp, si nu in ultimul rand la montarea noului parchet 35-70ron/mp (parchet calitativ + substrat + plinta + coltare + praguri trecere) si a plintei perimetrale 20-30ron/mp. Ama juns la un cost de aproximativ 75 – 160 ron/mp (160 daca pardoseala este foarte stramba si parchetul ales costa 60-70ron/mp). Daca facem un calcul pentru un dormitor de 12mp si un living de 18mp ajungem la 30mp respectiv un total de 2200 – 4800 ron.

Nu neglija starea pardoselilor la achizitionarea unui spatiu, acest detaliu iti poate adauga cu brio 1000Euro la bugetul de achizitie.

Am facut acest exercitiu de costuri pentru un aprtament de 2 camere calculand pretuirile medii de achizitie a materialelor cat si preturile medii practicate de firmele serioase din domeniu.

Acest articol nu cuprinde toti pasii verificarii oferice de Expertimo ci doar un scurt rezumat.

Pentru detalii complete in legatura cu ceea ce verificam sau pentru a contracta un expert tehnic imobiliar te rugam sa ne contactezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *