Sari la conținut

Totul despre zugravirea locuintei (etape, culori si materiale)

  • de
Huma pe pereti si tavane

Este important sa tineti cont de toate aspectele pentru zugravirea locuintei, pentru ca rezultatele finale sa fie cele dorite de dumneavoastra. In acest sens putem spune ca sunt foarte importante etapele, culorile si materialele, deoarece daca le veti acorda atentia necesara, atunci si rezultatele vor fi pe masura. In cele ce urmeaza va vom oferi detalii despre etapele, culorile si materialele necesare pentru o zugravire asa cum va doriti.

Etape

  • Este foarte importanta curatarea peretilor de huma (daca este cazul), iar acest lucru se va face cu ajutorul unei bidinele inmuiate in apa calda si cu putin detergent. Trebuie ca peretii sa fie bine umeziti, pentru ca vopseaua veche sa se indeparteze bine cu un spaclu.
  • Va trebui sa acoperiti si golurile inestetice in cazul in care acestea exista. In acest sens, pentru a repara astfel de imperfectiuni, este recomandata utilizarea unui glet acrilic, acesta fiind foarte eficient.
  • Urmeaza aplicarea gletului si a amorsei pentru a inlatura anumite denivelari de pe diferite suprafete.
  • Dupa reparatii se va aplica amorsa, ce are rolul de a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretilor. In acest sens, vopseaua se va aplica mai usor si se va usca uniform, consumul fiind unul redus.
  • Trebuie sa aveti rabdare pe perioada zugravelii si sa asteptati sa se usuce straturile de material, amorsa si vopsea pentru ca rezultatele sa fie cele mai bune. Cu cat primul strat se usuca mai bine, cu atat stratul final de vopsea va arata mai bine, fiind de asemenea rezistent.
  • Nu trebuie sa uitati de pastrarea unei cantitati de vopsea lavabila pentru eventuale retusuri in cazul in care isi vor face aparitia unele imperfectiuni.

Culori

Culorile pentru zugravirea locuintei ne influenteaza cu siguranta starea de spirit, apetitul si energia. Despre aceste culori, putem adauga ca ne pot linisti sau ne pot face mai irascibili si pot genera anumite stari. In acest sens, este important sa alegem culorile in concordanta cu scopul incaperilor. Culorile deschise sunt cele ce confera mereu luminozitate incaperilor si le pot face sa para mai spatioase si mai aerisite. Acestea pot face un spatiu redus sa para mai amplu. Culorile inchise pentru zugravirea locuintei, sunt folosite in amenajarile interioare pentru a crea un spatiu intim sau pentru a accentua anumite elemente arhitecturale. In amenajarile moderne, acestea pot fi utilizate pentru intreaga camera. 

Materialele

Referitor la materiale, putem spune ca este important sa le pregatiti din timp, si sa aveti la indemana toate sculele pentru a obtine rezultatele dorite pentru zugravirea locuintei. Printre necesarul de scule putem aminti de trafalet, pensula, banda de hartie, spaclu, folie de plastic sau hartie abraziva. Pe de alta parte, referitor la materialele necesare pentru zugravire, putem aminti de vopsea acrilica (lavabil/vinarom), culoarea de amestec, ipsos sau glet pentru reparatii si amorsa. In acest sens, va puteti face din timp o lista cu lucrurile necesare si sa le procurati din timp pentru ca in momentul in care incepeti sa nu observati ca va lipseste ceva.

Odata ce veti avea in vedere toate aceste chestiuni referitoare la zugravirea locuintei, la etape, culori si materiale, veti lua cu siguranta deciziile optime si veti fi incantati de ceea ce veti obtine.

Daca esti in dubii, sau consideri ca poate fi un pericol, apeleaza cu incredere la un specialist pentru a verifica peretii si tavanele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *