Sari la conținut

Ce termopan sa alegi? Informatii despre profil, camere si geam

  • de
termopan

Termopan, informatii utile

Este foarte important sa tineti cont de toate aspectele in momentul in care va intrebati ce termopan sa alegeti. Deoarece numai in aceste conditii veti lua decizia optima. In acest sens, va trebui sa aveti in vedere informatiile referitoare la profil, iar in functie de necesitatile pe care le aveti si de bugetul alocat; putem opta pentru un profil cu 3, 4, 5, 6 sau 7 camere. Ferestrele din termopan sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic in comparatie cu ferestrele din lemn sau aluminiu. Profilele din care sunt executate aceste termopane, sunt compartimentate la interior cu mici camere de aer. Despre aceste compartimente putem spune ca vor crea multe perne de aer, cele ce au rolul de a crea o eficienta energetica ridicata. In aceste conditii, optand pentru profilul potrivit, aveti ocazia de a va bucura de tot confortul termic dorit pentru spatiile interioare, iar facturile la consum vor fi reduse.

Cu siguranta aparitia geamului termopan, a revolutionat foarte mult domeniul constructiilor, iar multe persoane au renuntat la geamurile clasice in favoarea acestor geamuri. Totodata, in cazul in care va intrebati ce termopan sa alegeti, este indicat sa va ganditi daca doriti geamuri duble sau tripan. De la aparitia geamului tripan, acesta a inceput sa fie foarte apreciat datorita beneficiilor pe care le ofera din punct de vedere termic si fonic. Geamurile tripan sunt urmatoarea categorie de produse dupa geamurile termopan duble, fiind foarte eficiente. Aceste tipuri de geamuri reprezinta de asemenea o modalitate optima de izolare a locuintei, diminuand in acelasi timp pierderile de energie. Totodata, prin montarea geamurilor tripan, aveti ocazia de a va bucura de o izolare fonica ideala din toate punctele de vedere.

Pentru a intelege mai bine lucrurile in momentul in care va intrebati ce termopan sa alegeti, putem spune ca geamurile termopan sunt rezultatul alipirii a doua foi de sticla cu ajutorul unei baghete de aluminiu si a unui sistem cauciucat ce permite sigilarea celor doua foi. Intre cele doua foi de geam exista de cele mai multe ori un gaz. Geamurile duble pot oferi cu siguranta o claritate buna, reprezentand o solutie optima si din punct de vedere termic si fonic, avand in vedere grosimea foilor de sticla si a distantei dintre acestea. Totodata, despre calitatea geamului termopan, putem spune ca este influentata si de profilul ales pentru montare. Referitor la partea estetica, putem spune ca geamul termopan dublu poate fi mat sau colorat, avand un aspect deosebit.

In alta ordine de idei, pentru a gasi raspunsul potrivit la intrebarea ce termopan sa alegeti, trebuie sa tineti cont si de varianta de achizitie a unui geam tripan. Acesta este creat din trei foi de sticla, dupa cum ii spune si numele, spre deosebire de geamul termopan pentru care sunt utilizate doar doua foi de sticla. Procesul de fabricare este asemanator in ambele cazuri, insa pentru geamu trimpan se vor folosi trei foi de sticla ce vor fi despartite de doua baghete. Avand in vedere aceste detalii, veti gasi cu siguranta solutia optima de achizitionare si montare a unor geamuri termopan.

Trimite un mesaj sau apeleaza-ne. Viziteaza si celelalte canale media:

Daca am colaborat sau doar apreciezi ce facem te rugam sa impartasesti asta si cu amicii tai:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *