Sari la conținut

Cauzele unor avarii instalatii electrice

  • de
Instalatie electrica veche

Avarii instalatii electrice

Pot exista multe cauze ce duc la aparitia unor avarii instalatii electrice, fiind foarte important sa va asigurati de faptul ca veti tine la distanta problemele de acest tip. In tara noastra, au loc multe incendii cauzate de functionarea deficitara a unor instalatii electrice defecte sau improvizate. Este indicat sa acordati atentia necesara lucrarilor ce tin de instalatiile electrice si sa colaborati mereu cu electricieni autorizati. Numai in cazul in care veti face acest lucru, veti tine la distanta problemele cauzate de avariile instalatiilor electrice. Printre cele mai des intalnite cauze ce duc la avariile instalatiilor electrice, putem aminti pierderile intermitente de putere, caderile de tensiune, cabluri redundante si circuite supraincarcate.

Am adus in discutie mai sus pierderile intermitente de putere ca fiind o cauza a acestor avarii instalatii electrice, si putem spune in acest sens, ca problemele sunt cauzate de cablurile electrice slabe. In cazul in care veti dori sa verificati acest tip de problema, va trebui sa inspectati cablurile electrice de la unitate si pana la priza. Va trebui sa aveti in vedere orice semn ce ne indicat uzura cablurilor. In momentul in care cablajul este uzat intr-un anumit punct, va trebui sa indepartati portiunea defecta.

Pe de alta parte, in cazul acestor avarii instalatii electrice, am adus aminte si de caderile de tensiune, ce isi pot face aparitia in cazul furnizorului de energie electrica. Nu exista o modalitate prin care putem corecta aceasta problema a instalatiei electrice la nivel de consumator. In cazul in care veti dori sa gestionati acest tip de problema, puteti lua in calcul achizitionarea unei surse de curent ce nu se va intrerupe, pentru a distribui in continuare curent aparatelor electronice si electrocasnice. O unitate de acest tip, are incorporat un sistem prin care fluctuatiile de tensiune sunt corectate prin utilizarea unui acumulator intern.

Printre cauzele ce pot duce la aparitia acestor avarii instalatii electrice, putem aminti si se cablurile redundante, ce sunt o problema electrica foarte frecventa. Aceasta problema isi face aparitia in cele mai dese situatii in momentul in care o persoana a construit singura instalatia electrica, iar cablurile nu sunt izolate in mod corespunzator. In acest sens, este foarte important sa se verifice toate cablurile electrice pentru a descoperi daca sunt conexiuni slabe si pentru a evita situatiile neplacute pe viitor. De asemenea, este foarte important sa colaborati cu electricieni autorizati pentru realizarea instalatiilor electrice si veti avea siguranta faptului ca totul este realizat corect.

Aceste avarii instalatii electrice, isi pot face aparitia si ca urmare a unor circuite supraincarcate. Circuitele pot fi supraincarcate in momentul in care se adauga prize ce folosesc cabluri electrice existente ca si sursa. Aceasta metoda poate crea destul de multe probleme si poate duce la aparitia unor scurtcircuite. Pentru a tine mereu la distanta toate aceste probleme legate de avariile instalatiilor electrice, este indicat sa va asigurati de faptul ca functioneaza mereu corect. In acest sens, puteti lua in calcul colaborarea cu un electrician autorizat pentru a face o verificare asupra instalatiei electrice si pentru a remedia unele posibile defectiuni.

Trimite un mesaj sau apeleaza-ne. Viziteaza si celelalte canale media:

Daca am colaborat sau doar apreciezi ce facem te rugam sa impartasesti asta si cu amicii tai:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *