Sari la conținut

Expertiza imobiliara TEHNICA

  • de
expertiza imobiliara

Expertiza imobiliara Tehnica

          In cele ce urmeaza va vom explica la ce se refera o expertiza imobiliara tehnica, pentru a intelege mai bine chestiunile tehnice legate de acest domeniu. Putem spune ca inainte de a solicita o experiza tehnica imobiliara, este indicat sa cunoasteti anumite detalii despre aceste servicii, pentru a sti la ce sa va asteptati. Despre expertiza tehnica a unui imobil, putem agauga ca se va realiza la initiativa proprietarului sa a unei autoritati publice. Expertiza imobiliara tehnica reprezinta analiza calificata si complexa a starii unei constructii existente. Se va face in acest sens, o analiza atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ.

          In alta ordine de idei, despre expertiza imobiliara tehnica, putem spune ca va fi executata de catre o persoana ce este atestata ca Expert Tehnic in acest domeniu, in conformitate cu cerintele de calitate. Exista in acest sens legea 10/1995, care face referire la acest aspect, avand si completari ulterioare. Totodata, calitatea de expert tehnic este de asemenea atestata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Administratiei Publice. In urma unei expertize imobiliare tehnice, se vor obtine anumite rezultate, ce urmeaza sa fie prezentate intr-un raport. Aceste rezultate constau de fapt in aprecierea situatiei intr-un mod real referitor la stadiul constructiei, iar in unele situatii se pot propune si solutii tehnice de interventie. Pe baza specializarii pe care o au, expertii tehnici au rolul de a investiga structura de rezistenta, starea instalatiilor, securitatea la incendii, siguranta in exploatare si alte elemente de acest tip.

          Majoritatea cazurilor in care se solicita o expertiza imobiliara tehnica sunt cele privind structura de rezistenta. Aceste expertize sunt solicitate in urma emiterii unui certificat de urbanism, in momentul in care se va dori o interventie asupra unei structuri existente, printre care putem aminti de suprainaltarea unei constructii, modificarea destinatiilor interioare a unor spatii, recompartimentarea unor spatii, modificarea unor elemente structurale, demolarea unei constructii sau realizarea unor lucrari in cadrul unei costructii existente. Pe de alta parte, pot fi solicitate aceste expertize imobiliare tehnice si ca urmare a realizarii unor cladiri noi in zona adiacenta a unor cladiri existente, stabilirea locala a capacitatii unui element structural, reconfigurarea peretilor nestructurali in cladirile existente, reabilitatea termica a cladirilor, evaluarea cladirilor supuse riscurilor majore sau demolarea cladirilor.

          De asemenea, intrarea in legalitate, reprezinta un caz in care este solicitata o expertiza imobiliara tehnica. De obicei, situatiile de acest tip isi fac aparitia in momentul in care se va face receptia finala a unei constructii. In aceste situatii, expertul are rolul de a verifica concordanta proiectului initial cu situatia reala din teren, iar in aceste conditii are rolul de a constata sau nu conformitatea. In cazul in care se vor descoperi anumite neconformitati se va aprecia influenta acestora asupra structurii de rezistenta, si vor fi propuse unele masuri de interventie pentru a asigura cerintele de rezistenta si stabilitate impuse prin lege.

          Este indicat sa aveti in vedere importanta unei expertize imobiliare tehnice, si sa colaborati mereu cu o firma specializata in acest domeniu. Aceste firme, va ofera ocazia de a lucra cu persoane specializate si atestate in acest domeniu, iar calitatea serviciilor va fi una optima.

          Daca ai avut rabdarea sa parcurgi acest articol pana la final (speram ca nu ai inceput sa citesti de jos in sus) si inca ai intrebari sua nelamuriri cu privire la expertiza tehnica imobiliara, iti recomandam cu caldura sa ne contactezi prin accesarea informatiilor de mai jos (telefon | whataspp | mail). Procesul poate fi complicat daca nu ai langa tine persoana abilitata. Apeleaza cu incredere la un expert sau doar adresaaza-ne o intrebare. Nu costa nimic sa oferim un sfat si pe deasupra o facem cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *